fredag den 12. februar 2016

Det matematiske sprog

Det matematiske sprog er det mest udbredte "sprog" i verdenen. Matematik bliver brugt over det hele og hele tiden. Vi lærer det i skolen af en god grund, selvom mange ikke bryder sig om det, er det stadig vigtigt at kunne det basale. Vi bruger matematikken langt mere end, vi regner med. Hele vores moderne, teknologiske verden er opbygget af matematik.

Hvorfor er matematik et godt sprog?

Hvorfor er det lige, at vi skal lære matematik? Mange studerende og skoleelever undrer sig over, hvad de skal bruge matematik til. Der er dog meget god grund til, at matematik bliver undervist på skoler og gymnasier.

I dag kommunikerer vi ofte på engelsk, når vi skal snakke med folk fra udlandet, men derfor er det stadig ikke alle, der kan sproget. Matematik er et super godt sprog at bruge, da vi i forvejen alle sammen lærer det. Der er ikke mange ord, man skal lære for at kunne bruge matematikken. Der er regler, som man er nødt til at overholde for, at f.eks. en ligning kan gå op. Det er et universalt sprog, som alle ville kunne forstå, hvis man bare har den basale viden inden for "sproget". Næsten al kommunikation foregår også i en eller anden form for matematik, da alt elektronik er baseret på matematiske koder og ligninger. Computeren er jo også bygget op af tal.

Derfor er matematik et utroligt vigtigt sprog at kunne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar